Onderhoudstips voor echt leren schoenen

Geef ze aandacht, hou ze mooi


Zeker in het najaar en de winter hebben je schoenen wat te verduren. Regen, wind, modder, soms zelfs sneeuw… Onderhoud is dan geen overbodige luxe. Jouw nieuwe schoenen blijven langer mooi met de juiste verzorgingsproducten. Wij bieden je een brede keuze voor alle materialen, kleuren en stijlen.

Liever persoonlijk advies? Wij helpen je graag in de winkel! Ook in de webshop vind je al deze producten met een duidelijke omschrijving en gebruiksaanwijzing. Bekijk hier het aanbod > onderhoudsproducten. Onze medewerkers van de klantenservice staan je bovendien ook graag te woord.

Zó herken je echt leer  


Kunstleer is soms qua uiterlijk bijna niet van echt te onderscheiden. Toch ervaar je het vaak wel (in meer of mindere mate) tijdens het dragen. Ook voor onderhoud is het belangrijk om te weten of een schoen of tas van leer is of niet. Hoe herken je nou echt leer?

  • Leer heeft een kenmerkende geur die kunstleer (een chemisch product) niet heeft.
  • Echt leer neemt de temperatuur van je lichaam over en voelt dus als je het aanraakt lekker warm. Kunstleer voelt juist koeler aan.
  • Een product dat van leer is gemaakt heeft vaak een sticker of stempel met het herkenbare icoontje .
  • Echt leer is meestal minder perfect dan kunstleer.
  • Als je schoenen van echt leer zijn nemen ze vocht op, terwijl kunstleer het afstoot. Al met een paar druppels water beoordeel je makkelijk of je wel of niet met leer te maken hebt.

Klik om de nieuwe leren collectie te bekijken:

 

NEW IN