Schoenen tegen plastic vervuiling

Adidas x parley sneakersAdidas heeft de handen ineengeslagen met Parley om van plastic vervuiling tegen te gaan en er sportkleding en sneakers van te maken en ik vind het fantastisch dat VanHaren schoenen ze in de winkel heeft…

Jij kan wel impact hebben

Dat het niet makkelijk is om de boze plastic soep te verminderen, weten we ondertussen. Maar het is wél mogelijk om als individu bij te dragen aan verbetering. Het wordt je zelfs wel heel gemakkelijk gemaakt als je door nieuwe schoenen bij kunt dragen!

Plastic schoenen

Het gaat om aangespoeld plastic dat in de schoen is verwerkt, zonder dat je er iets van merkt. Dat noemen we upcyclen. Een vorm van recycling waarbij het product wordt verwerkt tot één of meerdere nieuwe producten. Het uitgangspunt bij upcyclen is dat de kwaliteit van de producten juist niet omlaaggaat, maar nog beter wordt. En een upgrade is het zeker.

Nog steeds zo comfortabel

Als je denkt dat deze schoenen duurzaam, maar niet comfortabel zijn, heb je het mis. De “boost” staat voor de demping in de zolen en de loopzool is gemaakt door het autobandenmerk Continental. Dat betekent dat je dus net zoveel grip hebt als je auto en ondertussen de Adidas schoen hebt die je gewend bent.

De adidas Parley sneakers

De sneakers zijn lichtgewicht, fashionable en lopen als wolkjes. En een deel van de schoenen bestaat dus uit Parley Ocean Plastic™, gemaakt van gerecycled afval dat langs de kust is verzameld voordat het in de zee kan verdwijnen. Oftewel deze schoenen zijn the best of both worlds.